Duvel een zwaar-blond-bitter-krachtig bier, zwaar de alcohol komt goed aan dus voor de bikkel. Geen moeilijke smaaktonen geen wat drink ik nu, nog even een slok om te proeven. Welnee gewoon een sterk krachtig bier voor de echte man met een eerlijke smaak. Even niet moeilijk doen. Alles aan het bier is krachtig/sterk zelf het schuim en het glas wat nodig om de sterke schuimvorming te kunnen beteugelen. Een groot bol/tulpvormig glas. Door de simpele degelijke uitstraling en ondanks de smaakevolutie iedere keer weer herkenbare smaak ook voor de minder geoefende bierdrinker een herkenbaar en gewaardeerd bier.

Het lijkt een simpel te maken bier maar dat is juist niet zo om de smaken van het bier zo in elkaar over te laten gaan en iedere keer dit zelfde hoge niveau te halen is best moeilijk. Kijk maar eens op de side van de brouwer; http://www.duvel.be

Een oer-blond-bier met een geraffineerde eerlijke smaak.

Tekst van internet; Duvel heeft een licht, fruitig-droog aroma dat volgens kenners als Michael Jackson doet denken aan Poire William in zijn bouquet en palet. Dit aroma komt onder meer voort uit het gebruik van de fijnste hoppen. Zijn droge en toch licht alcoholzoete smaak maakt het tot een aangename dorstlesser, met een uitgesproken hopkarakter. Dit alles zorgt voor een sterk evenwicht tussen een fijn aroma en een subtiele bitterkracht. Dit blonde bier met hergisting in de fles heeft een alcoholpercentage van 8,5 %. Een uitstekende begeleider voor aperitief, digestief en als dorstlesser.

Advertenties