Karmeliet trippel een lastige, als hij te jong is vind ik hem niet al te lekker veel te fruitig. Maar zodra hij wat ouder wordt en door de smaakevolutie de fruitigheid deels is verdwenen dan is hij formidabel. Er zit niet zoveel tarwe in dat het een typisch tarwebier wordt maar toch wel een volle smaak, die de andere smaken recht doen. Een trippel hoort echt moutig en alcoholische te zijn is hij ook maar de andere smaken blijven overeind. De gist verzachte het biertje. De gist bij het schenken eerst in het flesje laten zitten en later pas als het bier voor driekwart is gedegusteerd naar keuze in het glas schenken. Samen vattend: Fris, prikkelend (fruitig), moutig , een onder toon van zoetigheid en lichtbitter.

Tekst van de brouwer;

Ruik:
Zeer verfijnd en complex. Het heeft deze kenmerken niet alleen te
danken aan de gebruikte granen, maar ook aan het beperkt gebruik van
aromahop en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist.
Toetsen vanille vermengd met citrusachtige aroma’s.

Kijk:
Tripel Karmeliet is een zeer verfijnd en complex goud- tot bronskleurig
bier met een geweldige, romige kraag. Het heeft deze kenmerken niet
alleen te danken aan de gebruikte granen, maar ook aan het beperkt
gebruik van aromahop, het kruiden en het fruitig karakter (banaan en
vanille) van de huisgist.

Proef:
Tripel Karmeliet bezit niet alleen de lichtheid en frisheid van de tarwe,
maar ook de romigheid van haver, en het heeft ook een kruidige, citroenachtige
droogheid die bijna aan kinine doet denken.

Alcoholvolume: 8,4%

Advertisements