En weer is het raak wat een geweldig bier ik heb na het drinken degusteren een half uur zitten nagenieten. Eerst is hij fris en prikkelend subtiel overgaand in een prettige hop bitterheid . De zoetigheid en moutigheid ondersteunen de andere smaken een echt bier voor de zomer en lente. Hij was iets plakkerig en droog in de nadronk dit was vooral niet hinderlijk. Maar wijst op dryhopping en zoete bestanddelen. Het gist onder uit het flesje gaf een totaal andere smaak aan het bier het werd heerlijk romig en vooral niet bitterder. Twee smaken in één flesje   Het advies van de brouwer (onderste regel) DEGUSTEREN Dit is het genietend consumeren van voedsel of drank om de smaak, bourgondisch leven.

tekst van de webside van de Brouwerij Roman
Karakteristieken
Merknaam: Abdijbier Ename Blond

  • Biertype: hoge gisting, met hergisting in de fles
  • Ingrediënten: water, mout, hop, suiker, gist (op fles) en koolzuur
  • Alcoholgehalte: 6,5% vol alc.

Voor u gewikt, gewogen en geproefd:
Ename Blond volgens Dhr. Bob Magerman: “De stevige schuimkraag oogt romig. Het bier ruikt complex, zowel moutzoetig, fruitig en wat hoppig. De fruitige dimensie doet aan sinaasappellikeur denken. Ook de smaak is fijn uitgebalanceerd met iets meer nadruk op hopbitter. Het mondgevoel is voor zo’n licht bier fors maar droog. Verder vallen wat fruitige maar droge aroma’s op.”
(De Morgen Aldente 28 februari 2003)

Degustatietemperatuur: 10°

Advertenties