De smaak is matig zoet van karamel, prettig bitter en passend moutig. Vol en warm door de tarwe en de zoete, gebrande en bitter smaak lossen elkaar op een prettige manier af.  Geroosterde mout wordt naar mijn mening vaak gebruikt om een biertje opsmaak te brengen, bij dit biertje is het een geheel met de rest van de smaken. Vaak is bij een bier met weinig alcohol ook minder smaak maar bij dit biertje gaat dat niet op. Naar mijn mening is het een amber met een passend gebrande toets. Een heerlijk winterbiertje of zo maar op een koude dag.

Bij een tarwe bier moet eigenlijk de gist meegedronken worden bij dit bier vind ik dat niet lekker wordt te bitter.

Tekst van de brouwer; Texels Skimme is opgedragen aan acht Texelaars die tijdens een reddingspoging op zee in 1610 op geheimzinnige wijze verdwenen. Of niet? In de afgelopen 400 jaar zijn er vele mysterieuze reddingen geweest waarbij steeds acht geesten of schimmen betrokken waren: de “Skimme van Texel”.

Texels Skimme is een ongefilterd en aromatisch donker tarwebier met een zacht moutig karakter dankzij de geroosterde gerstemout. De speciale giststam en edele hopsoorten geven dit tarwebier een milde bitterheid en een verrassend frisse afdronk. Mede door de nagisting op de fles ontstaat in dit bier een lichte waas. Ziet u de Skimme zweven in het glas?

Ingrediënten: duinwater, tarwemout, diverse gerstemouten en hopsoorten, gist.

Thermometer: 6 °C
Alc. 6,4% Vol. – 30 cl

Advertenties