Hij was iets fruitig, iets bitter, iets zoet iets moutig en ook alcoholisch in een perfect evenwicht. Sprankelend in de mond, geen overheersende smaak de moutigheid is wel het sterkst maar dat hoort ook bij een Qauttro. Met gist minder fruitig en moutiger. Daar waar ik de gerstewijn van de Gulden Draak wat rommelig vond vind ik dat deze een perfect evenwicht heeft. Het is wel een zwaar biertje 10.5 % dus geen auto meer rijden.

Tekst van de brouwer; Het bijzonder rijk en complex smaakpalet en de volle schuimkraag vind je ook terug bij de Gulden Draak 9000 Quadruple. De zoete toetsen van caramel blijven evenwel voorbehouden aan de Gulden Draak.
Het nieuwe recept op basis van 3 verschillende moutsoorten toegevoegd in een hoeveelheid van 4 maal het gehalte in pilsbier, bezorgt de Gulden Draak 9000 Quadruple een diepgouden amberkleur en een licht fruitig aroma. Samen met de zachte en licht zoete smaak zorgt dit voor een prachtig afgerond bouquet.

Voor de hergisting wordt gebruik gemaakt van een wijngist die ook zijn bijdrage levert aan de weergaloze smaak.

Het advies van de brouwer over de smaakevolutie en de leeftijd van het bier; Hoe ouder het bier wordt, hoe meer aroma het krijgt en hoe voller de smaak en de kleur worden. U kan dus zelf kiezen hoe u het liefst uw Augustijn, Gulden Draak, Piraat drinkt: jong (tot 3 maand na bottelen) en fruitig, of complex en karaktervol (na 18 maand). Waarom niet zelf een aantal flesjes langere tijd op kamertemperatuur bewaren zodat u het grote smaakverschil kan vaststellen?

Hoe u het bier uitschenkt: met of zonder gist, is bepalend voor de smaak en de helderheid van het bier. Laat u de gist in het flesje, dan krijgt u een helder zacht bier. Schenkt u de gist in het glas dan wordt het bier troebel en krijgt het meer aroma en een meer bittere smaak.

 
De leeftijd van het bier en het drinken met of zonder gist geven grote smaak verschillen. Denk ook aan de temperatuur van het bier. Altijd staat op het etiket een geadviseerde drink temperatuur.

Advertenties