Een heerlijk bier waar ik de volgende smaken in heb geproefd; karamel zoetig, moutig, volheid van tarwe, licht bittere smaak, de smaak van donkere en zelfs een beetje gebrande mouten. Als ik dit bier zou willen indelen dan wordt het een bruine. Een geniet bier en dat heb ik dan ook gedaan. In de tekst van de bier genieters staat weer een leuk stukje over de smaakevolutie eigenlijk is een flesje van 33 cc helemaal niet zo geschikt om bier in te bewaren maar wel erg praktisch in gebruik. Wil je bier gaan bewaren doe dat dan in een grote fles. Het laatste zinnetje van de onderstaande tekst zegt alles. Wel een zwaar bier 9% even aandenken. Een bier welke ik zeker nog een keer ga drinken degusteren, van een jaar of ouder om de dan zachte warme smaken te gaan proeven.

Tekst van de biergenieters; http://www.debiergenieters.be/bier
Chimay Blauw is een diep bruine Trappist met een pluizige bruine cappuccino kop
De Blauwe, of Grande Rserve (75 cl fles), valt vooral op door zijn krachtige karakter.
Aroma is karamel,koffie,vijgen,chocolade, donker fruit(pruim, kers, bessen en dadels) en een beetje banaan.

De smaak begint met karamel, mout en alcohol,vervolgens donker fruit en een vleugje banaan, Fruitig, nootachtig, dadel,chocolade en donker steenfruit smaken dominant met hints van pruimen en rozijnen evenals een aantal kruiden (kaneel, nootmuskaat).

De Magnum
Als u denkt dat de Magnum alleen maar een Blauwe Chimay in een fles van 150 cl is, dan vergeet u de hoofdzaak.
Want een groter volume bier heeft een sterke invloed op de smaakevolutie tijdens de tweede gisting op de fles en maakt het bier ronder en zachter.
De Magnum Grande R
serve, met jaaraanduiding net als de kleine broertjes van 33 en 75 cl, kan jarenlang bewaard worden op een donkere plaats.
Zo verwerft het bier een lichte en aangename portsmaak.
De feestelijke Magnum is een must voor kenners die dit gerstenat op keldertemperatuur serveren in een “Gourmet”-glas (18 cl).

Dit is een bier voor rust en bezinning

Advertenties