Het onovertroffen Duitse weissenbier is van eenzame klasse.

Alhoewel, misschien komt toch het skuumkoppe in de buurt, of eigenlijk is het wel beter, in ieder geval even goed. Vooral het zoetje er in maakt het tot een waar genot. En als je het dan ook nog in het super slimme schuumherstelende glas drinkt (zie afbelding) komt het helemaal goed. Even aan denken tarwebier drinken we met gist, het flesje walsen voor het uitschenken. Dit is het rustig ronddraaien van het flesje in de hand (zie tekst van de brouwer). Het glas laat het bier als het half vol is tollen, rondraaien net zoals bij het inschenken waardoor er weer leven inkomt.

Dit bier is het lekkerste op Texel uit de tap na een strandwandeling. Een echt geniet bier waar je er één meer van kan drinken zonder kruipend naar huis te moeten gaan. Eigenlijk hoef je ook niet te slikken zakt van zelf weg. Een heel klein slikje is wel verstandig.

Het heeft een volle en warme smaak alle smaken zitten er in maar in perfect evenwicht niet te moutig te zoet te bitter etc. Het is een ongefilteerde dunkel weissen bier.

Tekst van de brouwer; Texels Skuumkoppe is het eerste ambachtelijk gebrouwen donker tarwebier van hoge gisting in Nederland. De brouwmeester gebruikt alleen natuurlijke grondstoffen, zoals gerstemout en tarwemout van Texel, hop, geroosterde gerstemout en door de duinen gezuiverd water. Er worden geen kruiden toegevoegd.

Texels Skuumkoppe is een ongefilterd bier met 6% vol.alc. dat nagist op de fles. Dit kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig van smaak.

Texels Skuumkoppe dankt zijn naam aan het witte ‘skuum’ op de donkere zee dat de strandjutters zagen als zij het strand afstruinden op zoek naar afgevallen scheepsladingen. Het is een echte dorstlesser en is het lekkerst op een temperatuur van 6º C. Dit speciale bier van het eiland Texel krijgt zijn volle, romige smaak de fles eerst rustig horizontaal door de handen te laten rollen en daarna te openen.

Texels Skuumkoppe kan ’s zomers én ’s winters gedronken worden en komt het best tot zijn recht in ons robuuste Skuumkoppeglas.

Advertenties