Een erg prettig drinkend blondbiertje wat erg doet denken aan een palm maar dan net even wat bitterde en wat smaakvoller maar er zit dan ook iets meer alcohol in doordrinken zal met een palm dan ook beter gaan. Het is toch zo, meer alcohol wat meer smaak. De eerste indruk was toch even wennen aan de bitterheid. Dit is dan ook het enigste min puntje voor sommige zal dit zeker weer niet zo zijn, smaken verschillen nu eenmaal. Van extra hoppigheid heb ik niets gemerkt wat mij betreft waren de smaken keurig in evenwicht. Drinken met gist gaf niet zoveel smaak verschil, iets zachter/romiger.

Tekst van internet; Texels Goudkoppe  (hoppig blond bier)
Texels Goudkoppe is een ambachtelijk gebrouwen blond speciaalbier van hoge gisting en wordt gebrouwen volgens de eeuwenoude tradities van het ‘Bayerische Reinheitsgebot’. De brouwmeester gebruikt alleen natuurlijk grondstoffen, zoals hop, gerstemout en door de duinen gezuiverd water.
Texels Goudkoppe is een ongefilterd bier met 6% vol.alc. dat nagist op de fles. Dit kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig van smaak.
Texels Goudkoppe is een echte dorstlesser voor elk seizoen en is het lekkerst op een temperatuur van 4 – 6º C. Dit goudkleurige bier van het eiland Texel heeft een vol romige smaak en een zacht bittere afdronk door de verfijnde, speciaal geselecteerde hopsoorten.

Advertenties