Dit bier blaasde mij weg, vergat gewoon te proeven en notities te maken. Wat een heerlijk zacht en makkelijk drinkende trippel gewoon aan het genieten geweest. Weer een allemans vriend van de beginner tot ervaren bierproever als je wilt weten hoe een trippel hoort te zijn moet je deze nemen.

Tekst van internet; Voor u gewikt, gewogen en geproefd:
Volgens Objectieve Bierproevers:
Sommige bieren zijn al lekker terwijl je ze bekijkt. Dit goudgele vocht, goed met schuim bedekt, ziet er smakelijk uit. De geur is niet zo vanzelfsprekend, niet zo gewoon, een beetje vreemd, met een vleugje citrus. Maar het mout drijft boven en verraadt al dat het om een tripel gaat. De zachte smaak bekoort de proevers. Heel licht zoetig, vinden zij, maar uitvloeiend naar een bitter einde. Slotbeoordeling: een gezellig bier, een perfecte tripel. (Het Nieuwsblad 25-26 april 1998)

Volgens Dhr. Bob Magerman: De schuimkraag kleurt spierwit en is stabiel. Met iets grovere belletjes oogt het schuim als geklopt eiwit. Een fijne, rustgevende pareling bekroont het uitzicht van dit diepgoudgele bier. Het geurt zachtmoutig, licht kruidig en fruitig met een toets van gekookte groenten (dimethylsulfide). De smaakaanzet valt wat licht uit maar eens goed en wel in de mond genomen komt een volle, zachtmoutige smaak vrij die na de afdronk bitterig wordt. De droogfruitige aroma’s doen aan ananas denken. Kruidige aroma’s beperken zich tot een pittige, bijna peperige sensatie in de nasmaak. (De Morgen Aldente 28 februari 2003)

Advertisements