Het is niet altijd even makkelijk om een biertje te kwalificeren is het een dubbel, licht stout, winterbier, bruine of een donkere als dan ook het biertje elke keer een andere smaak heeft is dit gewoon niet te doen.

Mijn eerste, eentje waar verkoopdatum van was verstreken 07-11, te zoet voor een stout, te gebrand voor een bruine. Een karamel, kandij achtige zoetheid vol en warm van smaak tarwe? Ook in de nasmaak nog zoetig wat bitter en gebrand. Een buitenbeentje net zo als een orval. Met gist uit het laatste van het flesje was alles wat zachter. Het goede van een stout en een bruine in een biertje, een aanrader dus.

De tweede; dit was een bijzonder moutig exemplaar wat me deed denken aan een QAUTTRO hij bleef moutig ook in de nasmaak. Het was wel een jong exemplaar. Hij was eerst fruitig, verder lichtbitter, zoetig en een licht gebrande smaak. Eigenlijk een smaak explosie.

De derde; gebrand, moutig eigenlijk een lichte stout, wel lekker. Ook een jong exemplaar.

Alles door elkaar genomen best lekker maar niet smaak vast. Dit komt wel vaker voor bij complexe biertjes de smaak evolutie en de bewaarmethoden zijn hier mede verantwoordelijk voor. Bier wordt in de winkel te warm en in het licht bewaard.

Tekst van internet; Urthel Parlus Magnificum 7.5 was een bijzonder volmondig bier van 7,5% voor alle liefhebbers van de authentiek Vlaamse brouwkunst. De ultieme selectie van geroosterde moutsoorten gaf het bier een rijk aroma en gaf het een specifieke warm karakter dat deed denken aan de beste Belgische pure fondant chocolade.
De aangename hop- en moutbitterheid maakte van Parlus Magnificum een Donker Bier Met Een Bite…
In

Advertenties