Ik kon op internet geen smaak beschrijving vinden waar ik mij in kon vinden. Dit is ook wel logisch bier met nagisting op de fles is een levend natuurproduct en wil dan ook wel verschillend van smaak uitvallen en bij dit bier zijn veel ingrediënten gebruikt en het heeft een sterke smaakevolutie. Dit maakt het moeilijk om een sluitend eind oordeel te geven. Wat mij betreft is het een Russian Imperial Stout een zware zoete bittere stout in hoofdletters met de natuurlijk zo bekende gebrande smaak van een stout. Er zijn stouts die je niet kan drinken zonder dat je gezicht vertrekt zoals bij een citroen. Dit biertje brengt een gelukzalige uitdrukking op je gezicht.  Mijn exemplaar was goed tot december 2015  dus ongeveer een dik jaar oud van fruitigheid heb ik niets gemerkt maar dat is ook wel logisch met een zo’n zware stout van een jaar oud.

Op het etiket staat toegevoegd ongemoute granen ik gok op tarwe dit maakt bier zacht van smaak. Door het stevige alcohol percentage 11.3 % is het een stevig biertje waar je eerst niet zoveel van merkt, later wel dus neem er maar niet meer dan twee.

Eigenlijk mag je een biertje dat zo complex is niet met één exemplaar beoordelen. Ik had er drie gekocht om te bewaren maar ze waren zo lekker dat bewaren niet gelukt is. Maar ze waren wel van de zelfde leeftijd er zat dus weinig smaak verschil in.

Bij de 6 kon ik verschillende smaken zoet ontdekken maar bij de 10 niet, logisch door de sterk gebrande smaak en de alcohol. Doordat de gebrande smaak niet echt overheersend was moeten er ook andere smaken aanwezig zijn maar deze zijn moeilijk te benoemen. Bij dit bier is niet elke smaak sterk aanwezig maar helpen wel mee aan het eind resultaat. De anderen smaken die er in kunnen zitten afhankelijk van de leeftijd van dit biertje zijn warme zoete smaak van roodfruit chocolade of notensmaak.

 Had ik er toch maar één moeten drinken en de rest bewaren.(niet te doen te lekker) wordt vervolgt met meer smaak ervaringen van dit bier of voeg je eigen ervaring toe.

Advertenties