Chimay bruin of de rode chimay

Je mag eigenlijk zo’n instituut niet afkraken maar hij was lekker maar wel wat bitter in de nasmaak en er ontbrak iets aan.

Hij was vol rond zacht en bitter en niet zoet. Een prima biertje dus maar wel traditioneel bitter. En een bruine mag/hoort iets zoetig te zijn.

Tekst van internet; Dit bier met romig schuim heeft een licht fruitige abrikozengeur die afkomstig is van de fermentatie. Het aroma in de mond is evenwichtig en bevestigt de fruitige aspecten van de geur.

Het fruitige heb ik niet geproefd maar mijn zoon zat whisky te drinken en vond hem fruitig ruiken.

Dit is dan ook het probleem met smaak wordt door zoveel beïnvloed, wat je denkt te proeven, wat je gegeten hebt , verkoudheidje etc.

opm 30-3-2012; ga hem nog een keer proberen de smaak evolutie verloopt niet altijd even gelukkig vond de blauwe erg lekker moet de rode toch ook goed zijn.

Advertenties