Bier uit blik

Het kan niet meer worden ontkend er is goed bier uit blik, als het blik en het bier van goede kwaliteit zijn is er niets op aan te merken. Wel een raar gezicht het tot in de puntjes verzorgde glas staat naast een blik!

Er zijn blikken bier die best  wel een redelijk smaak hebben, natuurlijk niet te vergelijken met een Belgisch  kwaliteitsbiertje. Maar als je er een paar van op hebt en je wordt de volgende morgen wakker met een super houten bek is de eerste gedachte; nooit meer!!!  Maar dit ligt dan gewoon aan de conserveringstoffen etc die de brouwer maker er in doet.

Iedereen kent ze wel de blikken bier van de prijsvechter niet doen , thee of ranja drinken veel gezonder.

Maar vooral de amstel en grolsch blond met een alcohol gehalte van 4.2 % zijn gewoon lekkere makkelijk en zacht drinkende pilsjes, dorstlessend en als je de volgende dag vroeg opmoet zijn ze geen enkel probleem. Dit type bier is er niet in een flesje.

Cultuur shock, even adem halen de wereld veranderd snel.

Dan is er ook nog het zwaardere pilsje met de tekst export, van verschillende merken. Het zit in blik, geen veroudering door het zonlicht, veel alcohol 7-8%, luchtdicht, veel sterker als glas, niet duur, geen statiegeld, recyclebaar en een heel redelijke smaak (maar toch geen doordrinkers). Dit type bier kan haast niet bederven. Tja hier is gewoon een markt voor. Ik vindt ze rauw en erg  moutig maar om zo is een keer tussen door te drinken, te doen.

Probeer eens de gulpener gladiator 10% oppassen, C 1000 Export gebrouwen door bavaria, de bavaria 8.6 in beide uitvoeringen en natuurlijk de amstel blond lekker op een warme dag.

 

 
Advertenties